Informatie

Chiro is...

Met een leidingsploeg van 12 meisjes proberen we er elke zondag een superleuke namiddag van te maken door de gekste spelen uit te werken. Verkleed als Superman of boerin, een stadsspel spelen, een uitputtende survivaltocht, zelfs met sneeuw blijven doorgaan om toch dat ene leuke spel te kunnen uitspelen,... met veel goestink kan het allemaal!

Daarnaast organiseert de leidingsploeg jaarlijks enkele toffe activiteiten (foto en filmnamiddag, eetdag, chirofeesten, halloweentocht,...). Op deze manier hopen we ook de mama's en papa's, vriendjes en vriendinnetjes, buren en liefjes te laten zien wat Chiro allemaal doet, en hopen we een centje bij te verdienen om spelmateriaal te kopen, het kamp te kunnen financieren,...

Lokalen

Onze lokalen bevinden zich boven op de berg in de Kerkhofstraat (recht tegenover het Bergbos). Je kan parkeren op de parking van de school 'Onzea' en we hebben ook een grote fietsenstalling. Voor weekends verwijzen we je naar het tabblad 'verhuur'.

Uniform

Vanaf de kwiks is het verplicht een uniform te dragen. In onze Chiro bestaat dit uit een chirobroek of rok en een bovenstuk van de chiro (chirohoodie, chirohemd, chirotopje, chiro t-shirt of 'niet zomaar een zondag'shirt). De kleinsten (mini's en speelclub) dragen best gemakkelijke spelkledij die tegen een stootje kunnen. Voor de aankoop een uniform kan je ook terecht bij de Banier.

Drank

Tijdens de chirozondag houden we een pauze waar uw dochter een drankje kan kopen (water, cola, cola light, fanta, sprite en chocomelk). De kostprijs per drankje is €0,50. Geef dus best een beetje geld mee met je kind, zodat zij tussen de spelletjes door wat kan drinken.

Uren

De Chiro begint om 14u. Het uur waarop de activiteiten worden afgerond, verschilt van afdeling tot afdeling. Voor de miniclub, speelclub en kwiks eindigt de chirozondag om 17.00u. De tippers doen er nog een uurtje bij en stoppen om 18.00u. De tiptiens stoppen om 19.00 en onze oudsten, de aspi's, eindigen hun zondag om 19u30u.

Inschrijvingsgeld

We doen ons best om onze chiro voor iedereen toegankelijk te houden. Het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro voor een heel jaar. Als je meedoet met Kristus Koning betaal je 30 euro. Hiermee wordt je dochter verzekerd bij Chiro Nationaal. De rekeningnummer van de meisjeschiro is 733-2141852-25, vermeld zeker ook de naam en afdeling van je dochter.